Vašingtona.

Vašingtona

Kad dodies uz Ameriku, tad ir obligāti jādodas uz visa kontinenta, ja ne visas pasaules, sirdi – Vašingtonu.
Vašingtona ir Amerikas Savienoto valstu galvaspilsēta. Tā ir nosaukta par godu Džordžam Vašingtonam, pirmajam ASV prezidentam.
Vašingtona ir pilsēta, kurai cauri plūst visas pasaules dzīvība, tas tāpēc, ka šī pilsēta ir ASV prezidenta mājvieta.
Pilsētai ir sena vēsture un tajā ir vairāki pieminekļi par godu tieši prezidentiem un politiskiem notikumiem.

Kad esi Vašingtonā, tad, kā jau minēju iepriekšējā rakstā, tev ir obligāti jādodas un jāapskata prezidenta mājvieta – Baltais nams. Tā ir diža ēka, kurā laiku pa laikam notiek arī ekskursijas!

Kā arī atrodoties Baltā nama tuvumā ir vērts aizstaigāt līdz tam tuvumā esošajiem diviem monumentiem. Viens no tiem ir baziliks, bet otrs monuments- slavenā un varenā ASV prezidenta Abrahama Linkolna monuments . Šī statuja atrodas sava veida mauzolejā un tajā ir attēlots slavenais prezidents sēžam milzīgā akmens krēslā, protams, viņš pats arī ir proporcionāli lielos lielumos ar pašu krēslu.
Bet šos abus monumentus pa vidu savieno ”National Mall”, kam īsti nav tulkojuma. Tas ir ceļš, kurš ir pa malām apstādīts ar kokiem un tajā atrodas milzīgi baseini ar strūklakām un dārzi.

Vašingtona ir liela pilsēta un īsumā uzrakstīt ko tur apskatīt ir diezgan grūti, jo es uzskatu, šo pilsētu var pa īstam izpētīt tikai tad, ja tu tur pavadi vairākus gadus.

Leave a comment